2 Yaş Bursa Siyahı İncir Fidanı, Torbada
Satın alacağım Bursa Siyahı incir (yemiş) fidanının fiziksel özellikleri nelerdir?
Satıştaki saksılı Bursa Siyahı incir (yemiş) fidanlarımız Fidan Torbası içerisindedir. Kökleri sağlıklı toprak karışımı bir harç içerisindedir. Bu durum incir fidanlarımızın dikildikten sonra tutmama ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Fidanlar adresinize gerekli dikim budaması yapılmış olarak gönderilir. fidanlarımız Kasım- Nisan ayları arasında yapraksız olmaktadır fakatt Mayıs gibi yapraklanmaktadır ve su an yapraklıdır. TropikMarket sitesinden satın aldığınız tüplü Bursa Siyahı incir (yemiş) fidanınızı yılın oniki ayı boyunca arazideki yerlerine dikebilirsiniz.
Satın alacağım Bursa Siyahı incir (yemiş) fidanının çeşit özellikleri nelerdir?
Bursa Siyahı çeşidi son yılların en popüler incir (yemiş) çeşididir. Yurtdışına yoğun bir şekilde ve taze olarak ihracatı yapılmaktadır. En yaygın olarak Bursa yöresinde yetiştirilmektedir. Taze tüketim amacıyla yetiştirilir. Kurutmalık olarak kullanılmaz. Ege Bölgesinde Ağustos Başı ve Eylül ayı ortalarında, Bursa civarında ise Eylül başından Kasım ortalarına kadar hasat edilebilmektedir. Meyveleri iri ve meyve şekli yuvarlaktır. Kabuk rengi koyu mor ve morumsu siyahtır. Yaz sonunda ilk olgunlaşan meyvelerinin kalitesi nisbeten daha düşüktür. Olgunlaşma ilerledikçe daha kaliteli meyveler elde edilir.Meyvelerde kısa bir boyun bulunur. Meyve eti (pulp) geniş, dolgun, boşluksuz ve koyu kırmızı renklidir. Meyve eti sıkı ve dayanıklı olduğundan hasadında geç kalmamak şartıyla yola ve nakliyeye son derece dayanıklıdır. Meyve olgunlaşma periyodunda nisbi nem yükselse ve hatta yağışlar olsa bile çatlama sorununa rastlanmaz. Kabuk üzerinde çizgi ve çatlak oluşmaz. Yarılma sorunu da yoktur. Bursa siyahı dondurulmaya da uygun bir çeşittir.
İNCİR FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İncir fidanı ağacını serbest büyümeye bırakıldığında 30 metreye kadar boy verebilir. Ağacı genellikle normal boyda budamak, ürününü devşirebilecek boya getirmek gerekir. 1,5-2 metreye budanan ağacın o yıl ürünü alınmaz.
İNCİR FİDANI İKLİM İSTEKLERİ
İncir fidanı her ne kadar subtropik bir bitki ise de dünyanın ılıman iklime sahip birçok yerlerinde yetişmektedir. Kışları ılık, yazları sıcak ve kuru yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığın 18-20 derece olduğu yerlerde yetişir. Meyve doğuşundan hasat sonuna kadar olan mayıs-ekim aylarında daha yüksek ortalama sıcaklıklar ve özellikle meyve olgunluğu ve kurutma döneminde (ağustos-eylül) ayları 30 dereceye kadar çıkan ortalama sıcaklıklar istenir. Az miktarda kış soğuklamasına ihtiyaç duyar veya duymaz. Çok kısa devam eden -9 derecenin üstündeki sıcaklıklar zararlı olabilir. Ekim-kasım aylarında -3,-4 dereceye kadar düşen erken donlardan genç ağaçlar zarar görebilir. Ve kışın -8, -10 derecede ölebilir. Mart sonu ve nisanda -1 derece ve daha düşük ilk bahar donları yeni sürgün büyümesini zarara uğratır ve ürün azalmasına sebep olur.Kış sonlarında meydana gelen -4,-7 dereceye düşmeler erkek incirlerde boğa ürünü, dolayısıyla ilek arısının zarar görmesine neden olur.
Optima yıllık yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm nin altına düşmesi durumunda sulanması gerekir.Hava bağıl neminin kurutma mevsiminde %40-45 arasında olması %50\"yi geçmemesi gerekir.
İNCİR FİDANI TOPRAK İSTEKLERİ
İncir fidanı çok fazla nemli topraklar hariç hemen her toprakta, kayalıklar üzerinde, taşların yarıklarında, hatta epifit olarak başka bitkiler üzerinde yetişir.Kuru incir kalitesi söz konusu olduğunda iklim istekleri gibi toprak istekleri açısından da seçici olur. Derin,kumlu-killi, yeterli organik materyal ve kirece sahip topraklar ister. En iyi gelişmeyi 120 cm.ve daha derin topraklarda gösterir.İncir ağacı kireççe zengin topraklarda iyi gelişir. Toprak reaksiyonu yönünden PH 6-7.8 olan nötr ve nötre yakın topraklar uygundur.Toprak tuzluluğuna az dayanıklı bir bitkidir.
İncir fidanları en uygun olarak kış uykusu devresinde,yani yaprak dökümü ile ilkbaharda yeniden su yürümesi arasında kalan devrede dikilebilir.
İNCİR FİDANI SULAMA:
İncir fidanlarının en uygun yağış isteği 625 mm\"dir. Yağış miktarının 550 mm\"nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir.Yağışların çok yetersiz olmaları durumunda Haziran sonu ve Temmuz başlarında ikinci bir sulama yapma gereği ortaya çıkar.
İNCİR FİDANI GÜBRELEME:
İncir yetiştiriciliği için 6-7.8 arasında değişen bir toprak pH\"si uygundur.İncir ağacı kireci seven bir bitki olduğu için oldukça yüksek kirece sahip topraklarda yetiştirilebilir. Toprak pH\"sinin düşük olduğu yerlerde kireç verilmesi yararlı ve hatta zorunludur.
Kargodan kaynaklı bir hasar söz konusu olduğunda kargo elemanına tutanak tutturarak iadesini yapınız. Bizimle iletişime geçerek bizi bilgilendirmeniz süreci daha da hızlandıracaktır.